3+0 BA (Hons) Grafik Desain (Kolaborasi dengan Universitas Sheffield Hallam, Inggris)
About
Students will concentrate on coming up with original and distinctive concepts that serve as the foundation for their creative process. They will investigate a variety of media, hone their critical thinking abilities, and discover innovative approaches to problem-solving. Create a portfolio of concepts for breaking into and succeeding in the graphic design field. Examine classic graphic design, animation, motion, advertising, and illustration. Printmaking, live drawing, photography, branding, and marketing are additional academic subjects.
Key facts
Qualification | Sarjana (S1) |
Study mode | Full-time |
Durasi | 3 years |
Intakes | April, Agustus |
Tuition (Local students) | Rp 307.550.919 |
Tuition (Foreign students) | Rp 307.550.919 |
Subjects
-
Multimedia
-
Seni Rupa Kreatif & Desain
Durasi
3 years
Tuition fees
Description | Local students | Foreign students |
---|---|---|
Tuition fee | Rp 307.550.919 | Rp 307.550.919 |
Miscellaneous fees | Data not available | Data not available |
Total estimated cost of attendance | Rp 307.550.919 | Rp 307.550.919 |
Estimated cost per year | Rp 102.518.203 | Rp 102.518.203 |
Estimated cost as reported by the institution. There may be additional administrative fees. Please contact for the latest information.
Every effort has been made to ensure that information contained in this website is correct. Changes to any aspects of the programmes may be made from time to time due to unforeseeable circumstances beyond our control and the Institution and EasyUni reserve the right to make amendments to any information contained in this website without prior notice. The Institution and EasyUni accept no liability for any loss or damage arising from any use or misuse of or reliance on any information contained in this website.
Admissions
Intakes
Entry Requirements
- Lulus SMA/SMK/Sederajat dan kualifikasi lainnya yang setara
Curriculum
Tahun 1
Tahun pertama menantang siswa untuk mengeksplorasi berbagai pendekatan untuk merancang masalah dan menerapkan keterampilan kreatif mereka dengan cara yang berbeda. Hal ini juga akan menantang setiap prasangka yang siswa miliki sekitar Desain Grafis. Selama tahun pertama, siswa juga akan belajar banyak keterampilan penting yang dibutuhkan untuk bekerja di Desain Grafis.
- Reflective Practice
- Transition
- Creative Narrative
- Competitive Teamwork
Tahun 2
Pada tahun kedua, proyek desain sering disponsori perusahaan, dan melibatkan bekerja secara langsung dengan klien (proyek hidup). Subyek akan membantu siswa untuk memenuhi tantangan ini dan mengembangkan keterampilan dan pengetahuan mereka ke tingkat profesional. Proyek-proyek lain melibatkan bekerja untuk desain tingkat nasional atau internasional. Dalam hal ini, siswa perlu menunjukkan kemampuan untuk mengkomunikasikan ide-ide desain mereka profesional, menggunakan berbagai media dan teknik. Tur studi internasional akan dijadwalkan di Tahun 2.
- Audience and Context
- Tools and System
- Interdisciplinary Practice
- Professional Practice
- Creative Responses
Year 3
Melalui proses penelitian dan diskusi dengan staf akademik, mahasiswa menentukan tubuh studi mandiri yang memungkinkan mereka untuk mengembangkan area pribadi yang menarik berkaitan dengan bidang Desain Grafis. Dengan mengambil tanggung jawab untuk pengelolaan pekerjaan mereka sendiri, siswa dipersiapkan untuk hidup sebagai desainer profesional. Jumlah dan isi dari proyek siswa dilakukan pada tahun ketiga dapat dinegosiasikan. Namun, tim akademik akan menawarkan saran yang memungkinkan siswa untuk mengembangkan portofolio yang terbaik untuk mendukung aspirasi karir mereka. Hal ini juga penting untuk siswa mendukung disertasi mereka dan proyek desain dengan badan penelitian dan pengembangan menyeluruh.
- Critical Research
- Graduation Projects
- Elective subject (Packaging Design or Advertising Design)
Industry attachment (Wajib)
- Industry Placement [GD]
Pelajaran MPU
- Hubungan Etnik (Local students) / BM Komunikasi 2 (International students)
- Tamadun Islam and Tamadun Asia (Local students) / Malaysia Studies 3 (International students)
- Presentation Skills / Bahasa Kebangsaan A
- Entrepreneurship
- Community Service & Co-curriculum